Украјина: Заплењени станови, куће, аутомобили и земљиште у власништву Виктора Медведчука и његове супруге Оксане Марченко

0

(фото:НСПМ)

Државни истражни биро Украјине саопштио је да су заплењени станови, куће, аутомобили и земљиште у власништву шефа политичког савета украјинске партије „Опозициона платформа – За живот” Виктора Медведчука и његове супруге Оксане Марченко. Наводи се да је окружни суд Лавова, на предлог Државног истражног бироа и канцеларије генералног тужиоца, запленио још 154 објекта покретне и непокретне имовине народног посланика Украјине Виктора Медведчука и његове супруге.

Државни истражни биро прецизира да је заплењено 26 аутомобила, 30 парцела земљишта, 23 куће, 32 стана, 17 паркинг места и моторна јахта. Додаје се да је заплењен и удео у капиталу у 25 компанија, у власништву Медведчука или његове супруге, пренео је Танјуг.

Шеф Службе безбедности Украјине (СБУ) Иван Баканов потврдио је у уторак увече да је ухапшен посланик и шеф политичког савета странке Опозициона платформа – За живот Виктор Медведчук. Медведчук је од маја 2021. био у кућном притвору, одакле је, како је саопштило Министарство унутрашњих послова Украјине, побегао 28. фебруара, четири дана након напада Русије на Украјину и да му се од тада губи траг.

Украјинске власти Медведчука сумњиче за велеиздају и покушаје пљачке националних ресурса на Криму, који је Москва анектирала 2014. године. Он се у Украјини сматра савезником руског председника Владимира Путина, кога назива „личним пријатељем”, а медији наводе и да је Путин кум његове најмлађе ћерке.

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *