Украјинска војска гранатирала руску војну болницу у Мелитопољу

0

(фото:Елена Данилина/http://iz.com.ua)

Украјинске трупе испалиле су ракете Точка-У на Мелитопољ, укључујући локацију руске војне болнице, при чему су два руска војника рањена, а главни лекар је добио гранатни шок; у исто време, он и други лекари су наставили да спасавају рањене под ватром, рекао је за РИА Новости болнички хирург Роман Нежилов.

Припадност ове ракете украјинским трупама потврђује њен серијски број на тенку – Сх91536, фотографије са места пада олупине на располагању су РИА Новостима. Фрагменти украјинских ракета серије Ш915 су више пута забележени на територији Донбаса . Конкретно, у септембру 2014. Украјина је извршила удар у близини Харциска ( регија Доњецка ) са серијским бројем Ш915622, у фебруару 2015. у близини Алчевска (регија Луганск ) – пројектил Ш91565, истог месеца у близини Логвинова – пројектил Ш915327.

„17. марта наша болница ће се сматрати својим другим рођенданом, јер је практично болницу гранатирала Точка-У, како смо касније сазнали. Скоро цела територија болнице је погођена минама (подмуниција касетног дела ракете) Одред је био на својим радним местима, упркос вечерњим сатима, примљени су рањеници, а сасвим неочекивано дошло је до експлозије, након чега се већ чују мале експлозије“, рекао је Нежилов.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *