Линта: Отворено сврставање на страну сарајевских унитариста

0
србе

Сарајево (Фото: ССО)

Одлука Кристијана Шмита да суспендује Закон о непокретној имовини, који је недавно усвојила Народна скупштина Републике Српске је антидејтонска, неуставна, подрива стабилност, подиже тензије и продубљује поделе у БиХ, оцијенио је председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта.

Он је навео да се Шмит позвао на такозвана бонска овлашћења која су у супротности са Анексом 10 Дејтонског споразума којим је установљена функција високог представника.

“Овом недемократском одлуком Шмит се отворено сврстао на страну политичког Сарајева чији је циљ рушење Дејтонског споразума и стварање унитарне БиХ у којој би Бошњаци имали доминацију” – оцењује Линта.

Он је подсетио да у Уставу БиХ нигдје не пише да БиХ има имовину и нагласио да бројне чињенице потврђују да је Уставни суд БиХ политичка институција у функцији Канцеларије високог представника и бошњачких странака.

“Уставни суд доноси политичке одлуке које немају везе с правом, прегласавањем српских и хрватских судија на основу захтева бошњачких званичника. На тај начин Уставни суд намеће рјешења у корист Бошњака уместо да се бави заштитом Устава” – рекао је Линта, саопштено је из ССР-а.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је закључио да, у суштини “високи представник” и стране судије помажу СДА и друге бошњачке странке чији је циљ даље смањивање аутономије Републике Српске која је дефинисана Дејтонским споразумом а на крају и њено укидање.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *