Руска војска осујетила ракетни напад Кијева на хидроелектрану Каховка

0
оружје, осиромашеним

(Фото: Depositphotos/ovbelov)

Руске снаге противваздушне одбране осујетиле су покушај кијевског режима да ракетним ударом погоди хидроелектрану Каховка, рекао је у петак новинарима портпарол руског министарства одбране Игор Конашенков.

„Ујутро 15. априла, руске оружане снаге осујетиле су покушај кијевског националистичког режима да ракетним ударом погоди хидроелектрану Каховка названу по П.С. Непорожном“, рекао је Конашенков. „Око 7 часова по московском времену, дивизија украјинске 19. ракетне бригаде напала је хидроелектрану Каховка са две тактичке ракете „Точка-У“.

Према речима портпарола, обе ракете су оборене у ваздуху од стране руске противваздушне одбране, преноси ТАСС.

Прочитајте још:  И званично промењена скулптура на уласку у Мариупољ

„Гелери једног од њих пали су на Нову Каховку у Херсонској области. Оштећени су вртић и стамбени објекти. Жена и дете су рањени и припадници руских служби су им указали прву помоћ на лицу места. Они су сада превезени у лекарску објекат“, рекао је портпарол.

Конашенков је рекао да хидроелектрана регулише ток реке Дњепар, производи струју за Херсонску област и снабдева водом пољопривредна подручја јужне Украјине и северног Крима.

„Да је ударом уништена брана хидроелектране Каховка, то би резултирало неконтролисаним испуштањем воде из Дњепра и поплавама бројних насељених места у Херсонској области заједно са људима који би приковали руске оружане снаге“, нагласио је Конашенков.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *