Руском спортисти одбијена операција у европској држави због националности

0

(фото:Јутјуб/Принтскрин)

Спортски директор клуба оценио је то као политичку игру.

Младом хокејашу руског хокејашког клуба Салават одбијена је операција у једној финској болници, а као разлог наводи се да болница више не пружа услуге Русима.

Како је истакао спортски директор клуба Ринат Баширов, хокејаши Салавата су се у претходном периоду редовно лечили у Финској, али након почетка сукоба Русије и Украјине ситуација се променила.

“С Финском сарађујемо дуги низ година и можда томе чак посвећујемо претерану пажњу. Могу вам рећи да смо планирали операцију младог играча Толпара, али су нас позвали и рекли да грађанима Русије више не дају услуге. То нам не слути на добро. Не могу рећи је ли то тренд за целу државу, али по томе како се тумачи, то је за нас политичка игра” – казао је Баширов.

Иначе, екипа Салавата у свом тиму имала је четири финска играча Јуху Метсола, Тимуа Хартикаинена, Маркуса Гранлунда и Сакарија Манинена који су напустили клуб током плеј-офа Гагарин купа због сукоба у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође фински клуб Јокерит и летонски Динамо Рига потврдили су да неће учествовати у КХЛ сезони 2022/23.

Телеграф.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *