Корона режим и обавезно вакцинисање још нису побеђени

0

Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Милиони противника обавезних инекција прошлог су четвртка одахнули од олакшања. Тај је дан показао је ли се Немачка одлучила направити још један корак у смеру диктатуре или слободе – другим речима: хоће ли се увести општи услов вакцинисања за све грађане старије од 60 година, који би се у било којем тренутку могао применити и на млађе људе. На велико изненађење и радост заговорника слободе, јасна већина заступника Бундестага у почетку се одлучила против ове присилне физичке интервенције у корист експерименталне генске терапије; али нагласак је – за сада.

Јер само зато што вакцинисање сада није обавезно не значи да ће ова одлука вредити заувек. Вест да ће савезна влада склопити “споразум о приправности за пандемију” с Biontechom потпуно је нова. Према уговору, Biontech ће производити и опскрбљивати ​​такозвана мРНА вакцине у изобиљу кад год влада каже да смо у “хитној ситуацији”. Компанија са седиштем у Mainzu обавезала се производити најмање 80 милиона доза вакцина годишње до 2027. ако буде потребно.

Трајно вакцинисање по сваку цену

Sean Marett, главни пословни и комерцијални директор у Biontechu, тврди:

“Све је више доказа да ће вирусне пандемије и даље представљати изазов за јавно здравље у годинама које долазе. Овај оквирни споразум с немачком владом осигурат ће снабдевање дозама вакцина за решавање потенцијалних претњи јавном здрављу до 2027. Поносни смо што смо дугорочни партнер за Немачку и остајемо предани наставку улагања у истраживање и развој како бисмо на тржиште избацили нове кандидате за вакцине против заразних болести и проширили наше вакцине против КОВИДА-19 на потенцијалне нове варијанте и прилагођавања нових популација.”

Само на темељу те чињенице, сада је сигурно као амин у цркви да ће, кад год влада и фармацеутске компаније изаберу, “болест” једноставно бити проглашена “пандемија”. У прошлости се најпре јављала болест – затим је, уз дужну пажњу и дужину, развијена вацкина против ње. Данас, с друге стране, људи очајнички траже кугу само да би је могли убризгати човечанству. Изјава Karla Lauterbacha након привременог особног пораза такође се уклапа у вакцинисање као ђавољег плана: „Да би се избегла непотребна затварања у јесен, не треба одустати од покушаја да се до тада постигне обавезно вакцинисање. Никада не можете одустати када су у питању животи других људи. Тако размишљам као лекар, тако размишљам и као политичар”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Примио 10 вакцина у једном дану, власти покренуле истрагу

Још светлосним годинама далеко од слободе

Чак и ако муљатор Lauterbach не испуни своје обећање, што представља претњу, увек бисмо требали бити на опрезу и наставити пружати отпор. Ни под којим околностима не смемо почивати ​​на ловорикама и веровати да је режим Короне сада поражен. Чак и ако у будућности заправо не постоји захтев за вакцинисањем које је прописала влада, још смо светлосним годинама удаљени од стања које смо познавали пре 2020.

Широке масе – барем у западној Немачкој – још увек не желе бити без своје вољене маске приликом куповине, у ресторану или на базену. Чак и када сте често једини немаскирани купац у целом маркету гледају вас као да сте осмо светско чудо. Постоје чак и објекти, чак и супермаркети, који се ослањају на своја права на одлуку и настављају терати своје купце да покрију своја лица. И још увек постоје ресторани који добровољно користе 3Г или чак 2Г правила, или послодавци који запошљавају само “вакцинисане” запослене по властитој вољи. Свакако, хиљаде и хиљаде следбеника Короне наставит ће се добровољно покоравати “добровољној обавези” – чак и ако више не постоји присила државе да то чине.

Немачка послушност

Немци су субјект који подлеже ауторитету, као што је записано у познатој књизи. Знао је то већ Heinrich Heine, који у свом делу “Мисли и идеје” примећује: “Немац је као роб који се покорава своме господару без ланаца, без бича, само речју, чак и погледом. Ропство је у њему самом, у његовој души; горе од материјалног ропства је духовно ропство. Човек мора ослободити Немце изнутра, ништа не помаже споља.” Bodo Neumann је такође написао врло добар чланак за “reitschuster.de”. На темељу “субјекта” Heinricha Manna у којем говори о “коронатану”.

Прочитајте још:  НЕМАШ ЦЕПИВО, НЕМА СРЦА: Пацијент скинут са листе за трансплантацију јер није вакцинисан против ковида

И у том грму лежи зец. Након две године здравствене диктатуре и преваспитања, већини је људи одавно толико испран мозак да им више не требају владине мере. Дресирани су као животиње у зоолошком врту и аутоматски следе правила. Већ 1961. писац Aldous Huxley писао је о људима који воле своје ланце. Говорећи на Медицинском факултету у Калифорнији у Сан Франциску, прорекао је: “У следећој генерацији постојат ће фармаколошка метода да се људи натерају да заволе своје ропство и доведу до диктатура без суза, еволуције врсте, такорећи безболних концентрацијских логора за читаве друштва тако да је човечанство лишено својих слобода па чак и ужива у њима.”

Многе се компаније ослањају на емоционалне уцене

Будући да се толико људи својевољно подвргава том ропству – за које сами верују да уопште није ропство, већ разумно прилагођавање понашања која је одавно постала навика – критичком мислиоцу је још важније наставити се опирати и указати на бројне нелогичности. Једноставним језиком, то значи: морамо наставити ићи на демонстрације, морамо наставити суделовати у „шетњама“, не смемо престати писати писма властима и политичарима – и морамо институције које још увек користе маску и обавезу тестирања – бојкотовати. У свему томе врло је важно да не допустимо да нас емоционално уцене: многе компаније апелују на наш „разлог“ и тражеод нас (често је то једнако претњи!) да и даље носимо маске за лице”због високих стопа инциденције”.

Овако то на пример решава Термално лечилиште Bad HomburgTaunus-Therme,: Иако више не постоји службени захтев за маском, компанија на својој веб страници наводи: „Носите само заштиту за уста и нос (ОП/ФФП2 маску) од улаза до свлачионица. Требате и даље држати размак од 1,50 м и придржавати се хигијенских правила.” Мој супруг и ја ћемо ускоро посетити базен, наравно без брњице – и желимо видети што ће се догодити.

Прочитајте још:  Повртари у страху да ће им цео род пропасти због ванредног стања

Страх од ропства мора бити већи од страха од друштвеног изопштења

Сецесијски базен у Darmstadtu чини још више: не само да препоручује својим посетиоцима да носе маску, већ чак и да је тестирају. Ова би перфидна тактика заправо могла бити плодоносна, посебно за критичне људе који имају мало самопоуздања: из страха да их се искоса погледа или да их се третира с презиром, они настављају носити симбол ропства или чак радити потпуно бесмислен и бескорисни тест.

Важно је овим људима јасно дати до знања да им прети живот у вечном ропству ако се сад не одупру. Све су ове мере само почетак, могу се проширити и повећати по жељи. Али страх од ропства увек мора бити већи од социјалног изопштења.

Аутор: Beate Steinmetz

Текст прилагодили србском језику уредништво Борба за истину

Извор: Логично.ком

Борба за истину

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *