Негирани Кривокапићеви наводи о наводној Вучићевој уцени

0

Здравко Кривокапић. (Фото: Влада ЦГ)

Председница Владе Србије Ана Брнабић негирала је наводе црногорског премијера Здравка Кривокапића да је званични Београд покушао да уцени Подгорицу обећањем да ће јој обезбедити основне животне намирнице ако буде део иницијативе “Отвореног Балкана”.

Брнабићева је на профилу на Твитеру упитала Кривокапића како га “није срамота да бестидно лаже?”, као и када га је то председник Србије Александар Вучић “позвао, упутио поруку, рекао било коју реч уцене у вези са храном?”.

“Пошто знам да није, враћам се на питање – да ли Вас је бар мало срамота?” – написала је Брнабићева.

Поводом Кривокапићеве изјаве огласио се и министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, који је подсетио да је Вучић обезбедио Црној Гори да добије и основне намирнице које тамошња, не баш успешна, привреда нити може да произведе нити може да увезе.

“И поред свега, Кривокапић оптужи и Вучића и Србију за уцену. Кажу да је књаз Милош рекао – “Не знам што ме тај човек толико мрзи, нисам му никакво добро учинио”. Кривокапић има довољно разлога за мржњу, превише је Србија добра учинила и њему и Влади коју предводи да би то прошло без зависти и мржње” – навео је Вулин у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вулин је подсетио да је Вучић Црној Гори обезбедио вакцине и санитетски материјал у најтеже време пандемије када је ЕУ забранила извоз медицинске опреме, да гради ауто-пут који више значи Црној Гори него Србији, “јер без српског ауто-пута, црногорска инвестиција је само најскупља картинг стаза на свету”.

“Ако се Кривокапић буни против идеје Отвореног Балкана, онда значи да га је позвао неки амбасадор и рекао му шта данас да мисли и говори” – сматра Вулин.

Прочитајте још:  Вучић: Србија ће послати захтев мисији НАТО за расподелу српских снага на Косову

Према Вулиновим речима, ко на власт дође бранећи српску нацију и веру, а одлази не поправивши положај Срба и Српске православне цркве, само ропском оданошћу према странцима може да се задржи на позицији још по неки дан.

“Ако буде потребно да се време власти још мало продужи, можда ће Кривокапић изјавити и да није Србин, нити је икада и био, а и ако, ипак, некада и јесте био Србин, то је била Вучићева уцена” – рекао је Вулин.

Кривокапић, одлазећи премијер Црне Горе, изјавио је за Радио-телевизију Црне Горе да је званична Србија покушала да уцени Црну Гору обећањем да ће јој обезбедити основне животне намирнице ако буде део Отвореног Балкана, али да он не верује у ту регионалну иницијативу.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *