РУСКИ ЗВАНИЧНИК ПОБЕСНЕО Упро прст у агресију Америке па споменуо Југославију

0
нато

Заменик руског министра спољних послова Сергеј Вершињин каже да је америчка кампања за избацивање Русије из Савета УН за људска права позориште апсурда.

Он је истакао да су САД у више наврата кршиле темеље хуманитарног права и да саме не испуњавају критеријуме за чланство у Савету.

Вершињин је у интервјуу за РИА Новости поставио питање колико је пута у протеклих 20 година Вашингтон деловао, како је рекао, “као агресор, отпочињући по сопственом нахођењу ратове у свим деловима света”.

“Да ли су Американци сносили било какву одговорност за бројна кршења људских права и међународног хуманитарног права у Југославији, Ираку, Либији, Сирији?”, запитао је Вершињин.

Додао је да, од 12 великих међународних конвенција о људским правима и факултативних протокола уз њих, америчка страна ратификовала само пет. Вершињин је навео да, упркос декларисаној родној равноправности, САД, на пример, још нису приступиле Конвенцији о елиминацији свих облика дискриминације жена, пренео је “Тањуг”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Остали документи које САД нису ратификовале су Међународни пакт о економским, социјалним и културним правима, Конвенција о правима детета и Конвенција о правима особа са инвалидитетом”, навео је Вершињин.

Он је оценио да су САД земља у којој, како је навео, “манифестације расизма и расне дискриминације не само да нису елиминисане у 21. веку, већ су попримиле системски и структурални карактер“.

Генерална скупштина УН је 7. априла изгласала резолуцију којом се суспендује чланство Русије у Савету УН за људска права због догађаја у Украјини. Као одговор, Москва је објавила да се повлачи из Савета.

Прочитајте још:  Полицајац шамара приведеног на Врачару, реаговао и министар

Ало

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *