Захарова: Немачка већ дуги низ година спроводи војно-биолошке активности у Украјини

0
захарова

Марија Захарова (Фото: HO / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP)

Званични представник руског министарства спољних послова рекао је да Немачка већ дуги низ година спроводи војнобиолошке активности у Украјини.

Немачка, заједно са САД, већ дуги низ година спроводи интензивне војно-биолошке активности у Украјини, рекла је Марија Захарова.

Захарова је нагласила да то мотивише немачке власти „да буду активније од других земаља ЕУ у покушају да припишу“ планове Русије да употреби биолошко и хемијско оружје у Украјини.

„Према потврђеним информацијама, немачка страна је блиско координирала свој рад у области биолошке безбедности са америчким савезницима, који су створили мрежу од најмање 30 биолошких лабораторија у Украјини, где су, између осталог, вршена опасна научна истраживања, “, рекла је Захарова.

„Позивамо немачке званичнике да одмах престану са ширењем лажних измишљотина о наводној намери наше земље да користи оружје забрањено међународним правом у оквиру Оружаних снага Русије“, рекао је званични представник руског министарства спољних послова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Захарова сматра да такве изјаве могу „само да подстакну украјинске неонацистичке батаљоне да изврше страшне провокације, за чије трагичне последице ће пасти и Берлин“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *