Чанак: Србија да прекине лутање и што пре уведе санкције Русији

0
Чанак

Сепаратиста Чанак (Фото: RTS Printscreen/TwitterPrintscreen/Aleksandar Marton)

Председник Лиге социјалдемократа Војводине позвао је данас све “проевропске и прогресивне политичке партије” у Србији да подрже увођење санкција Русији.

„Све друго представља лутање и бауљање у магли, без јасног циља, које веома лако може да се заврши ударањем главом у зид“, навео је Чанак у саопштењу.

Додао је да су „све демократске земље Европе и света увеле санкције Русији и јасно осудиле агресију на Украјину“ и подсетио да су се тим санкцијама придружиле и традиционално неутралне земље, као и земље из региона, док Србија још увек није повукла тај потез.

„Политика ‘две столице’, ‘четири стуба’, ‘и на исток и на запад’ је неозбиљна, лоша и практично немогућа. Наставак европског пута је једини гарант бољег животног стандарда и квалитетнијег, безбрижнијег и слободнијег живота грађана. Зато ми, као држава и као друштво, морамо да покажемо знатно већу одлучност на путу придруживања Србије Европској унији“, оценио је Чанак.

Према његовим речима, Србија што пре мора да се придружи санкцијама, јер тај чин не представља само снажну подршку глобалном миру и безбедности, већ и цивилизацијски искорак који Србију приближава заједници европских земаља, којој “припада историјски, културолошки и политички”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *