КРЕНУЛА КОД ВУЧИЋА? Детаљи хапшења судије Меденице – Милове ударне песнице

0

(фото:Политика)

Бивша председница Врховног суда Весна Меденица ухапшена је касно синоћ на Аеродрому у Голубовцима, потврдило је “Вијестима” и Телевизији “Вијести” више извора из Управе полиције (УП). Како наводи поргорички медиј, Меденица ће бити саслушана у Клиничком центру Црне Горе у 17 часова, где је хоспитализована.

Према информацијама Вијести, по налогу Специјалног државног тужилаштва ухапшена је нешто после 22 сата, када је кренула на лет за Београд. Наводно, имала је купљену карту у једном правцу.

Прочитајте још:  Срђан Шкоро: Вучићу ће судити народ и улица (Видео)
СДТ је сумњичи да је починила два кривична дела – стварање криминалне организације и противзаконит утицај.

„Меденица је ухапшена након што је предала путне исправе службеницима граничне полиције. Ноћ је провела у бетоњерци подгоричког Центра безбедности (ЦБ), а већ данас очекује се да буде приведена надлежном Специјалном тужилаштву“, казали су раној јутрос саговорници из Управе полиције.

У међувремену, јутрос нешто пре седам сати наводно јој је позлило и примљена је у Ургентни блок Клиничког центра Црне Горе (КЦЦГ). Из те здравствене установе, „Вијестима“ је раније данас речено да је њено здравствено стање стабилно, али и да ће бити задржана на лечењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

СДТ и УП нису се званично огласили поводом хапшења некада прве жене црногорског правосуђа.

Они су, према сазнањима Вијести, од Еуропола у фебруару добили транскрипте разговора њеног сина Милоша Меденице и Дарка Лаловића, дугогодишњег телохранитеља Весне Меденице. Полиција је у марту потврдила да је Милош Меденица користио криптовани телефон преко ког је уговарао шверц дроге из Колумбије и кријумчарење цигарета.

Управо у тим разговорима, Меденица је обелоданио да је његова мајка упозната са његовим прљавим пословима, и да ће их заштити ако затреба, „јер им много зна“, алудирајући на конкуренте у шверцу цигарета.

„Они су се помирили са Грандовцима и избацују по четири камиона у пет дана. И од.. (звучни прекид) онога Пекића и пласирали причу да сам то ја урадио. И већ је он младио да ја радим. Али и то нас боли ку..ц, јер она се све зна од почетка баш, због не дај боже, да је у току да нас може заштитити. Истим нападамо као они на нас. Чак и горим кад им она зна све и још су они дошли код ње да је моле да им изађе у сусрет“, наводи се у порукама Меденице и Лаловића.

Специјално државно тужилаштво (СДТ), након добијана селектованих разговора, формирало је предмет против Милоша Меденице и означило га као једног од организатора криминалне групе.

Меденица је била на челу Врховног суда пуних 13 година, до оставке коју је поднела крајем 2020. године.

Србин инфо/Вијести

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *