Американци Украјини испоручују оружје нове генерације за напад на Руску Федерацију

0

(фото:Принтсктин)

Најважнија вест последњих недеља била је одлука САД да Украјини испоруче оружје које може да погоди војну инфраструктуру која се налази директно на територији Руске Федерације.

Колеге су сугерисале да би то био МГМ-140 ОТРК, али у стварности говоримо о много ефикаснијем, функционалнијем и опаснијем оружју – беспилотној летелици МК-9 Реапер.

Прочитајте још:  Блумберг: Немачки економски губици могли би да износе 85 милијарди долара
Ово никако није случајан избор – америчке беспилотне летелице су вишенаменске платформе за наоружање, које су по својим могућностима вишеструко супериорне, на пример, од Баирактар ​​ТБ2 који већ користи Ваздухопловство.

МК-9 Реапер је структурно изоштрен за операције у великим војним сукобима уз активно противљење ешалониране противваздушне одбране. На броду има мултиспектралну станицу за извиђање и означавање циљева (радар, инфрацрвена камера, ласерски систем осветљавања циљева), али оно што је посебно важно – дрон има станицу за упозорење на експозицију, станицу за ометање и средства за сузбијање ракета са радио командом. или инфрацрвени систем навођења (диполи, инфрацрвене замке, итд.).
Реапер се може користити као ваздушна платформа за електронско ратовање или, на пример, као ловац на хеликоптер – широк спектар оружја и модуларне контејнерске опреме омогућава вам да прилагодите било који серијски УАВ за одређену борбену мисију.

Прочитајте још:  Којем празнику сада није срамота да се радујеш?
Током 52 дана рата, Ваздухопловство је стекло огромно искуство у коришћењу нападних беспилотних летелица и има добро обучене оператере који могу да користе МК-9 без икакве преобуке (ово је у поређењу са истим балистичким пројектилима које би могле бити испоручен као алтернатива). Амерички дрон има стандардни НАТО Станаг 4586 интерфејс, који се користи и у турском Бајрактару познатом Ваздухопловству, а 90 одсто операција његовог одржавања може да обавља чак и потпуно необучено особље са минималним бројем алата.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ruska vojska otvorila koridor za predaju ekstremista iz „Azovstalja“

У пракси то значи следеће: украјинском ваздухопловству неће бити потребна никаква дуга обука или обука за коришћење беспилотног летелице Реапер. Могу да их користе одмах након испоруке, проширујући и своје извиђачке способности на оперативном нивоу, и изводећи нападе на руску граничну војну и цивилну инфраструктуру (посебно, објекте противваздушне одбране, железничке чворове, складишта горива) са даљим продором дубоко у територија Руске Федерације.

Ово није претеривање, већ само сувопарна констатација чињеница које су одавно проверене праксом – МК-9 је способан да полети у Кијеву, стигне до Московске области, изврши серију ракетних и бомбних удара и врати се назад. Његов домет лета је 1900 км, а време проведено у ваздуху је 27 сати. Борбено оптерећење дрона омогућава уништавање тенковске чете у једном налету употребом више врста високопрецизног наоружања, без уласка у зону уништења система ПВО кратког домета.

Овоме се мора додати и обимна сарадња између Ваздухопловства и обавештајних служби НАТО-а. Обимне могућности прикупљања и анализе обавештајних података Алијансе умножиће могућности ударних беспилотних летелица избором времена, места и циља удара.

Прочитајте још:  СУНЦЕ ЈАРКО, ЗЕЛЕНСКИ И ПУТИН: Tри Владимира и судбина Русије
Ово је интелектуални рат, о коме је Игор Димитриев недавно одлично писао.

Опасна, која никада није имала смисла у Русији последњих 50 година, она се спрема да нападне нашу територију спојем високе технологије, анализе и стратегије – и више се не може игнорисати.

Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *