“ТЕЛЕТАБИС ДИПЛОМАТИЈА” Страшан блам неписмених црногорских званичника, Русија тражи објашњење

0
црна гора

Црна Гора (Фото: Профимедија)

Амбасада Русије у Подгорици упутила је ноту Министарству иностраних послова Црне Горе у којој тражи да појасни своју ранију изјаву о потреби прекида дипломатских односа са Русијом, саопштио је званичник амбасаде.

„Упутили смо ноту Министарству иностраних послова Црне Горе у којој тражимо да дају релевантна појашњења“, рекао је овај званичник.

Претходно је Министарство спољних послова Црне Горе објавило на Твитеру изјаву шефа дипломатије Ђорђа Радуловића да је на снагу ступио прекид дипломатских односа са Русијом, али је неколико сати касније та изјава обрисана са Твитера, преноси Танјуг.

У изјави која је касније избрисана, поред прекида дипломатских односа, наводи се и да је на снагу ступио пуни или делимични прекид економских односа, увоза, извоза, транзита, транспорта, као и војни ембарго, ограничење уласка у Црну Гору, пласмана или пријема новца и друге имовине…

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Црногорско Министарство се извинило на Твитеру, наводец́и да је „уместо побројавања рестриктивних мера грешком наведено да су ступиле на снагу“. Како је објашњено из Министарства, министар Радуловић је на затвореном делу седнице Координационог тела за праћење примене међународних рестриктивних мера поводом кризе у Украјини, „поменуо врсте рестриктивних мера сходно Закону, а не како је то грешком у првобитном саопштењу поменуто“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *