Изопштени из православља прете: Нећемо дозволити потписивање Темељног уговора!

0

(фото:ИН4С)

Додаје да су потписници Споразума, када је у питању одлучивање у будућој Влади, сагласни да се и питање Темељног уговора усваја “квалификованом већином свих чланова Владе”.

„Демократска партија социјалиста неће дозволити потписивање Темељног уговора са Српском православном црквом који је супротан интересима и правном систему државе Црне Горе„, написао је на Твитеру портпарол Демократске партије социјалиста Милош Николић.

Прочитајте још:  Филип Вујановић покушавао да помогне Сарајеву око антисрпске резолуције о Сребреници: Преко Новака Килибарде нудио „доказе“!
Потпредседник Социојалистички народне партије Драган Ивановић рекао је раније данас да ће будућа мањинска влада одлуке доносити простом већином, што се односи и на потписивање поменутог уговора са СПЦ.

Николић додаје да је „Темељни уговор, свакако питање од виталног и националног интереса“.

„Такође, ради прецизности, у делу споразума који се односи на начин одлучивање у будућој Влади јасно се наводи да су потписници споразума сагласни да се сва питања од виталног државног и националног интереса усвајају квалификованом већином свих чланова Владе“, закључио је Николић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *