Премијери Данске и Шпаније обећали још оружја Украјини

0

(Фото АП)

Премијери Шпаније и Данске Педро Санчез и Мете Фредериксен обећали су данас да ће послати још оружја Украјини током посете Кијеву, где су се састали са председником Украјине Володимиром Зеленским у знак пружања подршке.

Шпанија је послала у Украјину нову пошиљку од 200 тона муниције и војних залиха, што је више него удвостручило количину војне помоћи коју је до сада Шпанија послала, рекао је шпански премијер Педро Санчез новинарима у Кијеву, јавио је Ројтерс преноси Танјуг.

Данска премијерка Мете Фредериксен казала је да ће њена земља повећати свој допринос наоружању Украјини за 600 милиона данских круна (87,60 милиона долара).

Тиме би укупни војни допринос те нордијске нације Украјини износио укупно милијарду круна, додала је она.

Прочитајте још:  ДВАДЕСЕТ КАМИОНА ПУНИ ЛЕШЕВА: ''Вагнер'' шаље кући погинуле украјинске војнике (ВИДЕО)

„Намеравамо да испоручимо више оружја Украјини јер је то најпотребније”, рекла је Фредериксенова за дански канал ТВ2.

Она је, такође, посетила тешко оштећени град Борођанка, који је поново заузет након што су се руске трупе повукле из региона око Кијева.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сви смо широм света видели извештаје и слике о ужасним злочинима које је Русија починила у Украјини, али данас смо то видели својим очима и срце нам се пара”, рекла је Фредериксенова на конференцији за новинаре.

Санчез је казао да ће Шпанија затражити од Међународног кривичног суда да истражи наводне руске ратне злочине у Украјини и да планира да тамо пошаље истражитеље.

Политика

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *