Украјина позива добровољце да оставе оружје у регионима у којима нема активних борби

0

Војска Украјине (Фото: Јутјуб)

Добровољци територијалне одбране у оним областима Украјине у којима нема активних борби треба да предају своје ватрено оружје на складиштење, изјавио је у четвртак командант Територијалних снага одбране Јуриј Галушкин.

„Време је да сакупимо ово оружје и вратимо га у специјална складишта, где би могло да се користи, да се користи у сврхе обуке или за испуњавање задатака“, рекао је Галушкин у обраћању добровољцима које је објавила Територијална одбрана украјинске војске на Фејсбуку (Интернет платформа забрањена у Русији јер је у власништву Мета Корпорације коју руске власти сматрају екстремистичком).

Прочитајте још:  НАГЛО СЕДМОСТРУКО ПОВЕЋАН НИВО БИЗМУТА У ИСТОЧНОЈ ПОЉСКОЈ

Од виталног је значаја правилно складиштење оружја, рекао је командант, саветујући добровољце да се врате старим пословима, преноси ТАСС.

У фебруару је кијевски режим почео да наоружава добровољце. Украјински председник Владимир Зеленски потписао је 4. марта декрет којим се украјинским и страним цивилима дозвољава да користе ватрено оружје за „национални отпор против Русије“. Министар унутрашњих послова Денис Монастирски је 15. марта рекао да су људи већ били наоружани „десетинама хиљада оружја“.

Васељенска

Бонус видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *