Вучић: Само ја знам ко ће бити мандатар

0
председник Србије, србија

председник Србије Александар Вучић (Фото: Принтскрин)

Председник Србије и лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић истакао је данас да само он зна ко ће бити мандатар за састав нове владе Србије и поручио да на одлуку ко ће то бити неће утицати било које амбасаде или страни центри моћи.

Вучић је тако одговорио на питање ко ће формирати владу и вести о томе да трпи притиске са запада и истока ко треба да формира владу, и додао да сваког дана гледа ко сме да буде министар, ко не сме.

„Неки који су ми псовали мајку говоре да је запад већ одредио ко ће бити мандатар и министри, а у неким другим медијима читам да Москва одређује. Само се питам да ли је реално да тако нешто причају. Нити ме ко шта пита, нити је ко шта рекао. Само ја знам ко ће да буде мандатар. Не постоји ниједан човек у земљи који мисли да зна ко је мандатар”, објаснио је он, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:  Ипак нису све породице исте: Док глуми жртву, Вучић преко својих медија вређа породицу Милице Ђурђевић Стаменковски
Вучић је казао да има обавезу да саслуша све друге парламентарне странке, па да види њихове предлоге.

Додао је да није немогуће да на основу тога промени свој став, али свакако неће доносити одлуке под притиском амбасада или центара моћи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је истакао да је Србији место у Европској унији, и да наша земља треба да настави европски пут и да се достојанствено бори за пут у Европу, али да истовремено треба да чувамо своје.

„Да чувамо своје, самосталност и независност у одлучивању, бар док не постанемо чланица ЕУ. Јер, када сте члан клуба, онда је све другачије, али вам ни тада нико не одузима ни глас, ни мозак, ни језик”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара, да прокоментарише пад популарности ЕУ у Србији.

Вучић је рекао и да је важно да Србија буде на европском путу због вредности којима тежимо, због економског напретка, али и зато што би неко морао да каже – а, где друго Србија припада, ако не том друштву.

Прочитајте још:  Сомбор: Поново туча миграната, има рањених
Вучић је истакао да Србија плаћа велику цену због своје политике везано за санкције Русији и нагласио да ће Србија наставити да се придржава принципа који се други не држе.

„Понекад би у политици, посебно у међународној, било добро, а најбоље би било да се то чини увек, да се поштују принципи, морал и међународно право, онако како се понаша Србија”, поручио је он.

Прочитајте још:  Српски полицајац ухапшен на путу до продавнице, пребачен у Приштину и оптужен за ратни злочин
Вучић је на питање за став Србије према украјинској кризи и цену коју плаћа Србија, односно писање појединих медија да Србија припрема увођење санкција Русији, рекао да не жели да коментарише новинске написе.

„Понекад човек може да буде очајан када гледа новине различитих страна, где видите потпуну необјективност, навијачку острашћеност, на једној према руској страни, а на другој антируску острашћеност. Када читате, питате се да ли је могуће да људи који живе у Србији имају нешто што је важније, а то су позиција и интереси Србије”, нагласио је он.

Вучић је рекао да је поносан на чињеницу што у Србији не постоје антиукрајинска ни антируска хистерија, што не дозвољавамо да неко уништи споменик украјинском песнику Тарасу Шевченку у Новом Саду, што су неки покушали, али ни дело Достојевског, Толстоја, Гогоља.

Политика

Бонус  видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *