Суспендован олимпијски шампион због подршке Путину

0

epa09378169 Gold medalist Evgeny Rylov of the Russian Olympic Committee who set an Olympic record shows his medal at the Men's 200m Backstroke Final medal ceremony at the Swimming event of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Tokyo Aquatics Centre in Tokyo, Japan, 30 July 2021. EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Светска пливачка федерације (ФИНА) суспендовала је на девет месеци са такмичења руског репрезентативца у пливању и двоструког олимпијског шампиона Евгенија Рилова, јер је пружио подршку председнику Русије Владимиру Путину на митингу 18. марта.

Прочитајте још:  Трамп се спрема за разговор с Путином: Руси нису безазлени, нити су идеални, али...
Рилов је био међу званицама на митингу поводом прославе осме годишњице припајања Крима Русији. Догађај је одржан под слоганом “За свет против нацизма! За Русију! За председника!”

ФИНА је саопштила да је Рилов суспендован од 20. априла, а наведено је да руски и белоруски такмичари и званичници неће моћи да буду део такмичења до краја године.

Рилов има 25 година, дипломирао је на Московској државној академији за физичко васпитање и спорт, а на Олимпијским играма у Токију освојио је златне медаље у дисциплинама 100 и 200 метара леђно.

Вести-онлајн.цом

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *