(фото: Русвесна.су)

Служба безбедности Украјине (СБУ) и специјалне службе Уједињеног Краљевства планирају провокацију у Лисичанску сличну оној у Бучи, изјавио је у суботу Михаил Мизинцев, начелник руског Центра за управљање националном одбраном.

У град су стигли представници медија који су учествовали у инсценираном снимку у Бучи.

„У Лисичанску, у Луганској Народној Републици, припадници СБУ заједно са специјалним службама Велике Британије припремају још један лажни видео. У том циљу, у град су унапред стигли представници украјинских и западних медија, који су раније у Бучи снимили исцениране фотографије и видео записе“, рекао је Мизинцев, који је и на челу руског Заједничког координационог штаба за хуманитарни одговор у Украјини.

Прочитајте још:  Руски политиколог: Србија одавно не влада суверенитетом, види се ко су нам савезници а ко паразити

Војни званичник је напоменуо да је планирано да се ови лажни извештаји кијевских власти о наводним „зверствима“ Русије ускоро шире у западним медијима.

Он је додао да Кијев намерно ствара услове да провокације на Ускрс активирају нови русофобични талас. Украјина ће вероватно изазвати експлозију у хладњачи у луци Одеса, 18. априла је испоручена цистерна са амонијаком.

Према Мизинцеву, украјинске специјалне службе припремају провокацију употребом хемијских супстанци у луци Одеса да би окривиле Русију. Кијевски режим припрема провокације да дискредитује Украјинску православну цркву Московске патријаршије на Ускрс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *