Министарство одбране Русије: САД се спремају да оптуже Русију за употребу хемијског, биолошког или нуклеарног оружја

0

(Фото: РИА НОВОСТИ)

Министарство одбране Русије има информације о томе да САД спремају провокације да оптуже руску војску за употребу хемијског, биолошког или тактичког нуклеарног оружја.

Одељење саопштава да је одговарајући план већ развијен и да је реакција на успех Русије у спровођењу специјалне војне операције.

„Сједињене Државе су такве пројекте већ спровеле више пута да би постигле политичке циљеве.

Прочитајте још:  Изненадна смрт вође Ротшилда изазваће низ неочекиваних догађаја у свету – ОВО ЋЕ СЕ ДОГОДИТИ
Најупечатљивији пример информативне провокације је говор америчког државног секретара Колина Пауела 5. фебруара 2003. године. Епрувета са „прашком за веш” у рукама послужила је као изговор за инвазију на Ирак и погибију скоро пола милиона грађана.

Године 2017, фотографије белих шлемова које су кружиле новинске агенције, на којима се виде људи у обичним завојима од газе који узимају узорке на месту наводне употребе сарина, а у исто време људи у близини уопште нису носили заштитну опрему, довеле су до ракетног напада на Аеродром Шајрат у Сирији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А 2018. монтирани снимци сиријске деце наводно отроване хлором довели су до уништења медицинског истраживачког центра у Барзу и Џамраију. И тек сведочење очевидаца ових догађаја које је Руска Федерација донела у Хаг отворило је очи светској заједници за оно што се дешава.

Прочитајте још:  Захарова: Западна војна помоћ Украјини неће приближити дипломатско решење
За ове провокације до сада нико није одговарао.

Сада се планира коришћење три варијанте сценарија за оптуживање Руске Федерације.

Први је „инсценирани инцидент под лажном заставом“ , највероватније.

Може се говорити о стварној употреби хемијског и биолошког оружја са жртвама међу становништвом, или о инсценирању „саботаже“ од стране Русије на објектима који припадају Украјини који су били укључени у развој компоненти оружја за масовно уништење.

Планирано је да се такав сценарио примени у хемијским и биолошким објектима у Харкову и Кијеву.

Није искључена провокација на нуклеарним објектима, пре свега у нуклеарки Запорожје, која је под контролом Руске Федерације.

Тако је 21. априла на пункту Националне гарде конвој од 10 возила са опасним теретом заустављен и враћен у град Запорожје, који је кренуо ка нуклеарној електрани.

Поред тога, руководство Украјине озбиљно разматра питање штрајкова против складишта радиоактивног отпада у некадашњем предузећу Приднестровске хемијске фабрике у насељу. Каменскоие, Днепропетровск регион. Министарство одбране има документ којим се потврђује критично стање складишних објеката и злоупотреба средстава која је Европска унија издвојила за одржавање објекта.

Други је „Максимална тајна употреба оружја за масовно уништење у малим количинама“ за сузбијање воље и способности за отпор у оквиру решавања конкретног оперативног задатка.

Такав сценарио је разматран у предузећу Азовстал.

Али наређење врховног команданта отказало је напад на предузеће и осујетило планове Пентагона за његово спровођење.

Трећи је најмање вероватан сценарио, „отворена употреба оружја за масовно уништење на бојном пољу“ у случају да конвенционално оружје не успе, највероватније у ратној зони.

Такав сценарио се разматра за Славјанск и Краматорск, који су претворени у градове-тврђаве.

3
Висока вероватноћа инсценирања употребе хемијског оружја потврђује чињеница да су Украјини испоручени отровни противотрови. Само 2022. године, на захтев Министарства здравља Украјине, из САД је испоручено више од 220.000 ампула атропина. Ова чињеница сведочи о сврсисходној припреми провокација токсичним супстанцама управо нервно-паралитичког деловања.

Амерички Стејт департмент је већ одредио процедуру за истрагу и именовао званичнике одговорне за њено спровођење.

… Инсценација употребе оружја за масовно уништење има за циљ да оптужи Русију за употребу забрањеног оружја, након чега следи спровођење такозваног „сиријског сценарија”, у коме је држава подвргнута економској и политичкој изолацији, као и искључењу. од међународних организација, укључујући и Савет безбедности УН.

Могући сценарио развоја ситуације је притисак на земље лојалне и пријатељске Руске Федерације, укључујући Индију и Кину, приморавајући их да уведу санкције нашој земљи.

Подсећам да је Руска Федерација потпуно уништила свој хемијски арсенал 27. септембра 2017. године, што потврђује и сертификат ОПЦВ.

Заузврат, Сједињене Државе, које имају моћан финансијски, економски и технички потенцијал, једина су земља потписница Конвенције о хемијском оружју која још увек поседује импресиван арсенал хемијских ратних агенаса.

Изјава директора ЦИА Бернса о могућој употреби тактичког нуклеарног оружја од стране Русије је апсурдна.

Са садашњим нивоом техничке опремљености међународног система за праћење нуклеарних проба, немогуће је сакрити употребу ове врсте оружја. Ако директор ЦИА ово не разуме, онда је он или непрофесионалац или је заведен.

…Раније смо приметили да је Украјина послала захтев производној компанији о могућности опремања беспилотне летелице Баирактар ​​приложеном аеросолном опремом.

Забрињава чињеница да су 9. марта на територији Херсонске области извиђачке јединице руских трупа откриле три беспилотне летелице опремљене контејнерима од 30 литара и опремом за распршивање формулација.

Према доступним подацима, у јануару 2022. Украјина је преко посредничких организација купила више од 50 таквих уређаја који се могу користити за примену биолошких формулација и токсичних хемикалија.

Контејнер са ампулама је 21. априла 2022. године бачен на положај руских трупа из беспилотне летелице. Планирано је да приликом њиховог уништења дође до хемијске реакције која би изазвала експлозију и пожар са ослобађањем токсичних материја које нису уврштене у конвенционалне листе.

Што се тиче садржаја ампула, у лабораторији 27 Научног центра Министарства одбране Русије, акредитованој од Организације за забрану хемијског оружја, ради се хемијска анализа, резултати анализе ће бити послати на адресу свој технички секретаријат у складу са утврђеном процедуром“, саопштило је министарство.

Министарство одбране је посебно истакло да су САД, супротно својим међународним обавезама, у националном законодавству задржале норме које дозвољавају могућност обављања послова у области биолошког оружја.

„Поред тога, желео бих да подсетим да су данас Сједињене Државе једина држава у светској историји која је употребила све три врсте оружја за масовно уништење.

Бацање нуклеарних бомби током Другог светског рата на Хирошиму и Нагасаки, употреба токсичних хемикалија у Вијетнаму и Ираку – сви ови злочини нису на прави начин оцењени од стране релевантних међународних организација.

Тако, у покушају да дискредитује специјалну војну операцију руских трупа, кијевски режим, на предлог америчке администрације, може у блиској будућности да спроведе сценарије који ће довести до погибије десетина хиљада грађана Украјине. и изазвати еколошку и хуманитарну катастрофу“, закључили су у Министарству одбране.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *