Руски државни авион преко Бугарске долетео у Београд

0
авионе

авионе(фото: Русвесна.су)

Руски авион Иљушин-Ил-96-300, на специјалном лету из Сочија, долетео је у недељу ујутру у Београд преко Бугарске, иако је та земља још у фебруару званично затворила свој ваздушни простор за руске авионе. Петар Војиновић, уредник портала Танго Сиџ, за сајт Н1 објашњава да је ЕУ и поред санкција оставила могућност за летове из хуманитарних и државних разлога.

Према подацима објављеним на сајту флигхтрадар24.цом, авион је из Сочија полетео око 8 ујутру, а на београдски аеродром је слетео око 9.30. У одељку „авиокомпанија“ на овом специјализованом сајту који прати летове широм света наводи се „Россиyа – Специал Флајт Сqуадрон“, што је ознака за руске државне авионе.

Прочитајте још:  Руски амбасадор поручио западним колегама: Сагледајте своју дволичну политику према Београду
На сајту Аеродрома Никола Тесла, на који је руски авион слетео, нема података о овом лету. С друге стране, љубитељи авијације објавили су на Инстаграму фотографије авиона на писти београдског аеродрома.

Прочитајте још:  Које војнике немоћна Француска мисли да пошаље у Украјину: Оне што штрајкују или пале заставе ЕУ и НАТО?
Авион је после извесног времена одлетео са аеродрома у Београду око пола два поподне, према подацима сајта флигхтрадар24.

Према подацима доступним на интернету, овакви летови су већ реализовани од почетка рата у Украјини како би вратили у Русију руске дипломате, који су проглашавани за персона нон грата у државама у којима су били на служби.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На сајту флигхтрадар24.цом види се да је исти овај авион 17. априла из Москве летео за Копенхаген у Данској, али је тада избегнут прелет преко Скандинавије.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *