Руски војни микробиолог: Америка је у Украјини припремала методе биолошког рата

0

(фото:Русвесна су)

САД су у Украјини практиковале методе тзв. организованог биолошког рата, када се захваљујући ликвидацији државног епидемиолошког надзора стварају услови за масовно ширење тешких и ретких инфекција, изјавио је за Спутњик војни микробиолог, експерт 27. Научног центра Министарства одбране Русије и пуковник у пензији Михаил Супотницки.

„Такав тип вођења рата је познат. На пример, када се у земљи ликвидира целокупна инфраструктура која може да надзире епидемиолошку ситуацију, препознаје инфекције и да сузбије њихово ширење – то је биолошки рат који се организовано води, без непосредне примене биолошких агенса“, рекао је он.

Војни микробиолог је појаснио да није неопходно да пролети авион и распрши неку супстанцу. Довољно је да из неког разлога избије ретка инфекција која погађа становништво, као што је, на пример, тифусна грозница.

У Украјини је у периоду 2016-2019. године, када је на челу Министарства здравља Украјине била америчка држављанка Уљана Супрун, ликвидирана државна санитарно-епидемиолошка служба, напоменуо је Супотницки. Након тога је у разним регионима Украјине настала епидемија болести као што је дифтерија, мале богиње и друге инфекције. Проширили су се и разни облици туберкулозе који су отпорни на многе антибиотике.

Прочитајте још:  Војници САД открили податке о нуклеарном оружју у Европи

Амерички званичници су високо оценили активности министарке Супрун у развоју америчког војно-биолошког програма у Украјини, изјавио је на брифингу крајем марта начелник војске за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије генерал-потпуковник Игор Кирилов.

Подсетимо, рад америчких биолошких лабораторија на територији Украјине је довео до редовних епидемија опасних болести међу Украјинцима, изјавио је раније председник комитета Савета федерације за одбрану и безбедност Виктор Бондарев.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Украјински медицинари нису схватали разлог епидемије неких опасних болести, јер су још у периоду СССР-а истребљене мале богиње и дифтерија, туберкулоза и дечија парализа. Међутим, данас је јасно да ти проблеми потичу од америчких војних биолога, изјавио је тада Бондарев.

Спутњик

Бонус видео:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *