Путин: “Русија зна све из ЦИА који помажу Украјини”

0
путин

Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/ Gerard Julien/Pool/Maxppp out)

Председник Русије Владимир Путин рекао је да зна имена агената ЦИА који саветују украјинске неонацисте да изврше злочине.

“Борци из украјинских ултранационалистичких батаљона, интегрисани у Националну гарду, умешани су у жестока кривична дела против заробљених руских војника, украјинских цивила, па чак и припадника украјинске војске”, додао је он.

“Треба напоменути да знамо имена агената западних служби, пре свега, наравно, из Централне обавештајне агенције САД, који раде са украјинским безбедносним агенцијама”, рекао је Путин у понедељак на брифингу са званичницима руског тужилаштва.

“Задатак цепања руског друштва и уништења земље изнутра долази до изражаја на Западу, али то не функционише”, рекао је Путин. Председник Русије Владимир Путин објавио је да је сузбијено деловање терористичке групе која је припремала убиство једног од познатих руских новинара.

“Јутрос је Федерална служба безбедности пресекла рад терористичке групе која је планирала напад и убиство једног од познатих руских телевизијских новинара”, рекао је Путин говорецћи на проширеном састанку одбора Државног тужилаштва.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Кремљ: Молба Србије за помоћ неће остати без одговора
Председник сматра да је, трпећи информациони фијаско у Русији, Запад прешао на покушаје убиства руских новинара. “С обзиром да трпе поразе и у овом информационом пољу, заваравајуц́и, наравно, своје грађане, користећи свој монополски положај у информационом простору својих земаља и у неким другим земљама, али трпећи фијаско овде, на територији Русије, прешли су на терор. На припрему убиства наших новинара”, рекао је он.

Прочитајте још:  Немачки медији: Шта је Илон Маск позајмио од Русије?
Путин је захтевао да се предузму одлучне мере како би се зауставиле провокације страних медија против руске војске и рекао да су стварање подела у руском друштву и покушај разбијања земље изнутра међу главним приоритетима Запада. До сада су ти напори пропали, рекао је он. На састанку је руски председник наредио истражитељима да детаљно документују сумњиве злочине које су починили украјински ултранационалистички елементи и да припреме судске поступке против њих. Путин се осврнуо и на економска питања и пословање, тражец́и од државних органа да слободно допусте оним страним компанијама које су остале у Русији да раде у миру и наложивши им да заштите предузец́а од “претеране контроле”.

Б 92

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *