Руска гарда одбила тенковски напад у Харковској области

0
тенкова

(фото: Новоросинформ)

Јединице украјинске војске покушале су да уз подршку пешадије пробију осам тенкова у једном од насеља Харковске области, саопштила је прес-служба Руске гарде.

Како наводи агенција, украјинска војска је пре покушаја пробоја гађала положаје појачане тактичке групе Руске гарде. Након тога, колона технике и пешадије Оружаних снага Украјине кренула је ка позицијама Националне гарде, покривајући улаз у насеље. Као одговор, Национална гарда је отворила ватру, преносе РИА Новости .

„Услед ватрене штете, непријатељ је претрпео значајне губитке и подељен је у две групе, од којих је једна заузела положаје у напуштеном хангару, а друга се склонила у шуму. Национална гарда је отворила ватру на непријатеља са минобацачи, специјалне снаге Руске гарде ушле су у бок непријатеља“, наводи се у саопштењу.

Прочитајте још:  Лукашенко: Још је рано за опуштање
Друга група украјинских бораца хтела је да заузме команду и осматрачницу јединице. Међутим, војници Руске гарде су ватром из АТГМ Конкурс уништили борбено возило пешадије, а нишанском ватром елиминисали и главни део диверзаната.

Касније је група специјалних снага Руске гарде у шуми открила два оклопна транспортера непријатеља, на која је отворена ватра из АТГМ-а. Напад Оружаних снага Украјине је одбијен, непријатељ је претрпео значајне губитке и повукао се.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Луганск: Украјинска војска не стаје са припремама за офанзиву у Донбасу
Телеграм канал Реадовка објавио је снимак са украјинском војном опремом коју је уништила Национална гарда.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *