Дмитриј Лекух: Контрапродуктивна политика западних санкција Русији!

0

(фото:Русвесна.су)

Спољна политика: Приходи од извоза нафте из Русије у априлу могли би премашити бројке из истог периода претходних година!

Да будем искрен, веома је смешно.

И не сама чињеница шта се дешава – сви стручњаци који су у стању да споје два и два (па, да, нажалост, све их је мање у западним и прозападним таборима, али и даље постоје) о томе је говорио како у приватним разговорима, тако и у званичним публикацијама.

Пре свега, забавна је реакција покретача ове дивне акције „најаве санкција Русима да би више зарадили” на ово што се дешава: момци, сви смо ово овде савршено разумели. А наше газде су, како кажу, прорачунале. Штавише, узимајући у обзир клупску руку извођача и на вашој и на нашој страни: па шта да радите, и сада смо у непријатељству, али ипак припадамо истој цивилизацији. И у добром и у лошем смислу те речи.

Ипак, идемо редом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ФП, још увек цењени извор, каже да би приходи Русије од извоза нафте (и сопственог: гаса) у априлу могли знатно да премаше цифре за исти период претходних година. Штавише, што је најсмешније, према речима Мета Смита, аутора публикације, представника компаније Кпел, специјализоване за праћење нафтне логистике, такав сценарио је постао могућ због раста снабдевања енергентима, а не „црвеној Кини“.

Šiptari skinuli zastavu sa grbom SPC sa srpske crkve u Vitini

А пре свега, опет ћете се смејати, Европи, очајнички санкционишући Русе (плус Турску и Индију, којих је, наравно будућност геополитике немогућа). А овај извоз је, опет, насмејаћете се, повећан чак и у односу на предсанкциони март: са 3,3 милиона на 3,6 милиона барела дневно. Односно, санкције на којима су Брисел и Вашингтон толико радили помогле су Русима да веома успешно поставе нови рекорд.

Прочитајте још:  Руске трупе држе готово цео Луганск и Доњецк,у Украјину стиже највећа испорука оружја у последњих 30 година

Шта да кажем: за руске стручњаке који раде у реалном сектору, открића Форин Полиса, генерално, нису постала сензација.

И за не-Русе такође. Подсетимо се само на недавне званичне изјаве америчке секретарке финансија Џенет Јелен, која је директно изнела медицинску чињеницу: ограничења западног света руском нафтном и гасном сектору, могуће је, била је још већа од користи. Шта се не може рећи, на пример, о банкарском и финансијском сектору, али ово је друго питање.

Ево још једног забавног.

Већ смо писали да је већина светлих победа западне заједнице која нам се супротставља на фронтовима „информационог рата“. А привреда, бар у енергетском сектору, никако није изузетак. Али када из бриљантне западне виртуелности почне да вири груба и приземна стварност, посебно, подсећа да људи, таква стока, морају не само да гледају ТВ емисије, већ и да имају нешто, да се из неког разлога одвезу негде у својим колима и нешто да загреју своје домове (не говоримо о послу и платама), онда постаје некако неудобно у претходно удобној „бриљантној демократској виртуелности“.

Истовремено, још једном скромно напомињемо: сами Руси још нису заиста увели никакве контрасанкције у енергетском сектору. И чак, што је најсмешније, нису то објавили; чак ни шема „гас за рубље” уопште није санкција. Али само покушај да се обезбеде њихове залихе у прилично осетљивој области за нас.

Знате, ово ме подсећа на нешто: врло слична шема је већ спроведена, када су Украјинци веома дуго војно побеђивали Русе у рату у Донбасу, све док Руси ипак нису дошли у овај рат.. .

Приредила: Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

Прочитајте још:  Русија: ФСБ спречио терористичке нападе на нуклеарним електранама

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *