Галијашевић: Муслимани у БиХ – слуге Запада

1
џевад галијашевић

Џевад Галијашевић (Фото: Јутјуб)

Босански муслимани, једнако као и албански, нису пример никаквог ислама, они су слуге Запада, изјавио је експерт за безбедност и борбу против тероризма Џевад Галијашевић.

Он наводи да је исламски свет јединствено на конференцији у Исламабаду поручио да је Русија њихов стратешки партнер заједно са УН и ЕУ, и да ту нема места за Велику Британију и САД.

“Видимо да читав исламски свет, кроз разне економске мере, дипломатску комуникацију и сарадњу ставља до знања да је одлично свестан шта се то дешава и на који начин је НАТО у ствари, највећи непријатељ ислама” – рекао је Галијашевић за ТВ Пинк.

Галијашевић истиче да управо рефлексија тога, изазива одређене догађаје у БиХ.

“Креатори ове лоше политике и према Србима, па и према Хрватима, који су маргинализовани и чија се права злоупотребљавају, управо су из западних центара моћи, оних истих који огромну количину оружја шаљу у Украјину, како би рат трајао што дуже, био што крвавији, а истовремено не покрећу ниједну мировну иницијативу која би зауставила ове процесе” – наводи Галијашевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Изразио је бојазан да гомилање војних снага у БиХ, долазак Еуфора, “пумпање мишића” и бројна моторна и оклопна возила која пролазе и долазе све више и више, и која се појављују на улицама Бањалуке, у ствари говоре о спремности на одређену акцију НАТО пакта у БиХ и примену силе.

Галијашевић сматра да је Република Српска прва регионална мета НАТО пакта, са циљем да се повратити “мало тог угледа силе коју НАТО има на располагању и улогу деструкције која му стоји на располагању”.

Прочитајте још:  Москва: Узвратићемо напад, ни западни саветници у командним центрима неће бити поштеђени

“Зато треба пратити ове процесе. Срби се стално денунцирају за догађаје и у Украјини, као кривци што доживљавају Русе као братски народ, који не желе увести санкције, јер би то било противно њиховим најдубљим историјским осећањима и националној свести” – истиче Галијашевић.

Поводом информација из најновијег извештаја СОЦТА да су екстремисти заинтересовани да своје активности развијају у Црној Гори, Галијашевић каже да су исламистичке терористичке организације данас углавном инструменти западне политике, која их помера у складу са својим интересима.

Стварна веза међу њима је, како истиче, преко муслиманског братства који је више од 100 година копча између њих и Велике Британије.

Историчар Александар Раковић указује да исламистичке групе у БиХ не би могле да постоје без сагласности СДА, а да је најважнији западни фактор који подржава екстремистичке групе, јер је учествовао у њиховој креацији.

Раковић упозорава да су исламисти насељени у рубним дијеловима Федерације БиХ дуж границе са Републиком Српском, где би могли да буду употребљени за евентуалну интервенцију у Српској.

Каже да га не изненађује што су екстремисти заинтересовани да своје активности развијају и обављају у Црној Гори, и напомиње да у Црној Гори постоје већ деценијама разни видови екстремизма.

“Не изненађује ме ово, пратим Црну Гору већ 30 година као историчар и те појаве су постојале и раније. Црна Гора јесте неки простор где су разноразни видови екстремизма били добродошли у протеклим деценијама, па и ови верски. То за мене није ништа ново и раније је било извештаја” – рекао је Раковић.

СОЦТА је процена опасности од тешког и организованог криминала у Црној Гори, којом су таргетоване организоване криминалне групе и претње по националну безбедност Црне Горе, а сачинио ју је Међуресорни оперативни тим састављен од представника органа обавештајно-безбедносног сектора и Тужилаштва у тој земљи.

Прочитајте још:  Западни политичари се ћутке сложили са Путиновим речима

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *