Краљичин институт Chatham House не одустаје од намере да сломи Русију и ослаби Путина

0

Chatham House

У чланку од 8. марта објављеном под насловом „ Осмишљавање стратегије за одвраћање Русије и слабљење Путина“, на веб страници  Краљевског института британске круне за међународне послове (РИИА), иначе познатијег и као Chatham House, упозорава  се да не може бити колебања у настојању да се сломи руска нација и њен председник Владимир Путин.

Већ је предузето више делотворних корака, каже сарадник Џејми Ши, али је потребно још више, укључујући обезбеђивање да довољно борбених снага буде на располагању за одбрану Европе, као и да је потребно осигурати још бродова и авиона  и послати их да појачају балтичке државе. Реакционе снаге НАТО-а су појачане. Следећи корак би требало да буде кршење обећања датог Москви 1997. године да неће стационирати значајне борбене снаге нити градити војну инфраструктуру на територији нових држава чланица. Нема разлога да НАТО то сада поштује, тврди аутор, јер услови који су постојали 1997. да би то оправдали више нису „релевантни“.

Иако су санкције примењене тако ефикасно и на тако јединствен начин, објашњава Ши, мора се учинити више. Обично је потребно неко време да санкције буду ефикасне, а у међувремену земље проналазе начине да их заобиђу. Али сада приоритет мора бити да се „учита пун пакет санкција како би се максимизирао бол Русије и дало јој се мање времена и простора за прилагођавање“, уз задржавање „јавног мњења на [нашој] страни што је дуже могуће“, с обзиром на то да су људи забринути због раста инфлације и цена енергије. Изнад свега, владе „морају да избегну ситуацију у којој супротстављање Кремљу постане жртвени јарац за пад животног стандарда и високе цене пумпе за гориво“.

Прочитајте још:  Да ли ће западни центри моћи створити нови војни савез у Европи?

Ши жали да ће са становишта политике морати да се поднесу жртве, што ће значити увреду еколога: Задржите притисак на ОПЕК, посебно на Саудијце, да повећају производњу, пусте 60 милиона барела из америчких и туђих стратешких резерви, и чак и сагорети више угља на краткорочној основи.

Ши инсистира на томе да се грешке из прошлости морају исправити: Русији је требало енергичније санкционисати Крим – што краљевски чланови називају народним референдумом – а Лондону није требало дозволити да „процвета као средиште сумњиве руске финансијске трансакције упркос обећањима Г7 да ће га затворити.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Слабљење Путинове Русије сада мора бити у фокусу политике. Сва економска, војна, дипломатска и правна средства за то постоје „да се Путин и његов режим [сиц] повежу у низ кривичних поступака…”

larouchepub.com / Превод: Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *