Национална гарда Русије пронашла је минирана тела украјинских војника у области Харков

0

(фото: ТАСС)

Национална гарда Русије пронашла је неколико минираних тела украјинских војника у области Харков.

„Пречешљавајући позиције које је украјинска војска напустила у Харковској области, јединица за специјалне задатке Националне гарде пронашла је оружје, војну опрему и тела неколико погинулих припадника украјинске војске и припадника националистичких одреда“, саопштила је руска гарда за ТАСС. Тела неких украјинских војника су минирана.

Прочитајте још:  Савет безбедности УН одржаће редовну седницу о Украјини 27. септембра

Током операције потраге и извиђања, командоси Националне гарде пронашли су тело војника украјинске војске. Специјалисти за уклањање бомби прегледали су леш да би открили да је минирано.

„Будност и стручност командоса Руске гарде спречили су чин саботаже над извиђачким тимом и обезбедили безбедно кретање групе. Такође, гардисти су затекли колибу са телима погинулих војника. Улаз у колибу је миниран, пронађена је велика количина наоружања, укључујући и противтенковски систем Џавелин америчке производње, који је напуштен током повлачења”.

Васељенска

Бонус видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *