Русија је испровоцирана да отвори други фронт

0

(фото:РИА НОВОСТИ)

Украјина покушава да увуче што више страна у конфронтацију са Русијом, а за то су јој потребне провокације у Придњестровљу. За Русију би други фронт у Придњестровљу био непожељан сценарио, али она има довољно ресурса да реши овај проблем.

Ово је за ПолитНавигатор изјавио председник президијума организације „Службеници Русије“ Сергеј Липовој.

„ Терористички напади у Придњестровљу имају један разлог – да увуку што више земаља у руско-украјински сукоб. Украјини је преко потребна помоћ „западних пријатеља“, који, како се показало, не журе да помогну, извлачећи се обећањима. А са овим терористичким нападима, Украјина очајнички покушава да натера НАТО да се придружи рату са Русијом.

Прочитајте још:  Власти Запорошке области упозориле Кијев: Следи освета за агресију
Ово се не може назвати директном провокацијом да Руска Федерација оде у Одесу. Али настанак другог фронта је за нас неисплатив – то су снаге, време, ресурси који ће морати да се тамо пренесу. Не можемо да стојимо по страни – има људи којима је потребна наша заштита. Немамо заједничку границу са ПМР-ом, што, наравно, отежава пружање помоћи Придњестровљу.

Русија неће ослабити своје снаге у Донбасу ако одлучи да интервенише, ресурса има довољно, дакле, задатак је свакако решив, али не бисмо желели да нас то омета. Али вероватноћа да ће Придњестровље буде увучено у сукоб је изузетно велика. Због тога ће руководство Руске Федерације морати да узме у обзир могућност развоја таквог сценарија и покуша да се припреми за то“, напомиње Липовој.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *