Русија намерава да у Украјини разбије мостобран неонацизма који је створио Запад

0

(фото: Новоросинформ)

Руска специјална војна операција у Украјини има за циљ да разбије неонацистички мостобран који је створен напорима Запада у близини руских граница, рекао је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев у интервјуу за дневник „Руска газета“ у уторак.

„Говорећи о денацификацији, наш циљ је да разбијемо мостобран неонацизма који је створен напорима Запада у близини наших граница“, рекао је шеф безбедности.

Потреба за демилитаризацијом „подстакнута је чињеницом да Украјина појачана наоружањем представља претњу за Русију, посебно у смислу развоја и употребе нуклеарног, хемијског и биолошког оружја“, истакао је Патрушев, преноси ТАСС.

Прочитајте још:  Медведев: Наш циљ је да се сруши злочиначки нацистички режим у Кијеву

Како је истакао секретар Савета безбедности Русије, „специјална војна операција има специфичне циљеве и њихово постизање је кључно не само за добробит, већ и за животе милиона људи и спасавање становништва ЛНР и ДНР [ Луганске и Доњецке Народне Републике] од геноцида који украјински неонацисти чине већ осам година“.

“У своје време хитлеровски фашизам је сањао да уништи целокупно руско становништво, а данас следбеници Хитлерових заповести богохулно покушавају да то ураде рукама Словена. Русија неће дозволити да се то деси“, нагласио је секретар Савета безбедности Русије.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *