Још страних плаћеника долази у Украјину, Министарство одбране ће ускоро обзнанити неке

0
украјини

Све тежи положај страних плаћеника у Украјини (ЕПА ЕФЕ -А.В.)

Број страних плаћеника у Украјини сваким даном расте, руско Министарство одбране ће ускоро јавности представити неке од притворених, рекао је председник Русије Владимир Путин у среду на састанку са члановима Савета законодаваца Савезног већа.

„Прекјуче сам на седници Одбора Генералног тужилаштва говорио о потреби формирања детаљне и непобитне законске основе за све монструозне злочине, кршења међународног хуманитарног права од стране неонациста, страних плаћеника и све више се појављују. Поново је неколико људи убијено, а неколико приведено. Ускоро ће их Министарство одбране показати јавности”, рекао је он.

Прочитајте још:  Руси "овековечили" још једно нафтно складиште у Украјини (видео)

Председник је истакао да ће “зверства” које су починили плаћеници дефинитивно добити непристрасну правну оцену, преноси ТАСС.

Међутим, неопходно је да се сва та питања одмах покрену на међународном нивоу, укључујући и парламентарни“, додао је Путин.

Председник Владимир Путин се у понедељак, обраћајући се на проширеном састанку Одбора Генералног тужиоца, фокусирао на бројна кршења међународног права од стране украјинских националиста и страних плаћеника. Међу њима су и убиства цивила и коришћење цивила, укључујући децу, као живи штит, рекао је председник.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *