Циркус у “Фијату”: Раде један дан због делегације

0

Крагујeвачки "Фијат" (Фото: ЕПА)

Монтажне траке на којима се производе аутомобили у крагујевачком Фијату јутрос су поново покренуте, радиће у две смене, а сутра производња стаје, сазнаје Н1 од запослених у фабрици.

Претходно су у априлу погони Фијата радили два дана, а у четвртак су радници поново позвани да раде један дан.

„Речено нам је да делегација из Београда стиже данас у 13 часова у Фијат. Не знамо ко долази. Саопштено нам је да монтажне траке морају у то време да се крећу, па макар и без делова. Погони Каросерије су два дана сређивани и ‘гланцани’. Сутра не радимо“, каже за Н1 радник фабрике аутомобила Фијат у Крагујевцу.

Састанак менаџмента ауто групације Стелантис, чији је део италијански Фијат, и председника Србије Александра Вучића одржаче се у четвртак пре подне у Београду, а очекује се да буде разговора о будућности фабрике Фијат.

Прочитајте још:  Вучић: Није наш посао да подилазимо јавном мњењу- настављамо ка ЕУ
Због мале потражње возила Фијат 500 Л на тржишту, фабрика у Крагујевцу је радила 10 дана у четири месеца у 2022. години.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Инсталисани капацитети Фијата у Крагујевцу су 200.000 возила годишње, који никада нису достигнути. У години је највише произведено 117.000 аута Фијат 500 Л, а последњих година тај број не прелази 20.000 јединица.

Директно.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *