Неколико десетина региона Пољске остало је без гаса након увођења антируских санкција

0
Газпром

газпром(фото:РТ)

Неколико десетина округа Пољске остало је без снабдевања гасом након што је Варшава увела санкције компанијама повезаним са Русијом. Ово је саопштио заменик републичког министра унутрашњих послова Павел Шефернакер.

„У Пољској имамо 2,5 хиљаде општина (административна јединица у Пољској. – РТ ). Неколико десетина има проблема. Чинимо све да се гас врати у ове комуне што је пре могуће“, рекао је он, преноси ТАСС.

Појашњава се да је реч о Новатек Греен Енерги, који је, након што је потпао под санкције пољских власти, престао да испоручује течни угљоводонични гас.

Прочитајте још:  „Украјинце спасавати последње“: Шта пише у америчкој документацији нађеној у Азовстаљу
Раније је Гаспром најавио потпуну обуставу испоруке гаса бугарском Булгаргазу и пољском ПГНиГ-у због неплаћања у рубљама.

Члан Надзорног одбора Цеха финансијских аналитичара и менаџера ризика Александар Разуваев рекао је у интервјуу за ПолитЕкперт да земље зависе од руског гаса. Без тога ће доћи до рецесије у Пољској и Бугарској, раста незапослености и пада индустријских перформанси.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *