У селу Слупчане код Куманова подигнут споменик терористичкој ОВК, висок више од 20 метара

0

(фото:НСПМ)

У селу Слупчане код Куманова 2. маја биће откривен споменик посвећен терористима Ослободилачке војске Косова (ОВК), вредан 200.000 евра и висок више од 20 метара, пренели су данас македонски медији.

Да ће такозвани „Спомен торањ” бити „свечано отворен 2. маја” најавио је градоначелник Општине Липково, којем припада село Случане, Еркан Арифи из ДУИ, највеће албанске партије у Северној Македонији.

„За оно што су ти мученици дали за нашу слободу подигли смо Спомен кулу у знак сећања на њихов херојски подвиг за живота”, написао је Арифи на Фејсбуку уз фотографију тог објекта.

Прочитајте још:  Струка илити брука: Кризни штаб у кампањи за СНС (ФОТО)
Медији подсећају да је изградња тог споменика најављена прошле године 2. маја, односно на дан који ДУИ Алија Ахметија слави као Дан бранилаца, преноси Бета.

„Споменик је (подгинут) у знак сећања на погинуле борце, на ОВК (УЧК), на мајке, жене и сестре са овог подручја”, рекао је Ахмети прошле године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *