Руска војска уништила још 200 укронациста, ПВО систем Бук М-1 и хеликоптер Ми-24

0
србије рока

(фото: Русвесна.су)

Руска војска је за претходна 24 часа уништила 200 украјинских екстремиста и погодила још 60 војних објеката, изјавио је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков на редовном брифингу.

Како је рекао, руска авијација је погодила 22 војна објекта укључујући и четири складишта ракетно-артиљеријског наоружања, као и 13 центара са људством и војном техником.

Такође, навео је Конашенков, високопрецизним наоружањем погођено је још 38 војних објеката укључујући и складиште горива у близини места Вољно Поље.

Прочитајте још:  Бајден победио?

„Ракетне снаге руске војске уништиле су и противваздухопловни систем Бук-М1 украјинске војске, а уништен је и један хеликоптер Ми-24 који се налазио у Чугујеву“, прецизирао је.

Истовремено, оборено је шест украјинских дронова и три ракете „Точка-У“ изнад места Изјум, Нова Дмитровка и Сухој Каменкој, као и ракете из система „Смерч“ у близини места Топољско.

Укупно је до сада руска војска уништила 640 украјинских дронова, 142 авиона, 112 хеликоптера, 279 ракетних лансера, 2.646 тенкова и других оклопних возила, 305 вишецевних ракетних бацача, као и 2.475 јединица специјалне моторизоване технике.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *