Украјински ратни заробљеници сведоче пред камерама да су третирани нормално, уживају одговарајућу помоћ

0

(фото: Русвесна.су)

Нико од украјинских ратних заробљеника не пати од малтретирања у Русији. Сви уживају медицинску помоћ, рекао је пред камерама заставник украјинске војске Александар Чукаренко.

„Били смо веома добро третирани и на рентген смо стављени одмах. Ране су нам очишћене, извађени гелери и стављени завоји. Имамо довољно да једемо. Особље је невероватно љубазно. Речено нам је да ћемо видети тиранију овде, али упознали смо само добре људе. Нико никога не понижава. Сви уживају квалификовану медицинску помоћ. Ово је веома пријатно. Не осећамо се као непријатељи”, рекао је Чукаренко на видео снимку који је у петак објавило Министарство одбране, преноси ТАСС.

Прочитајте још:  Војска ДНР преузела контролу над луком Мариупољ (фото)

Војник Територијалне одбране Петар Дедушко рекао је да током ратних дејстава у његовом одреду није било подофицира.

“Нисмо имали подофицира поред себе који би нас упутио. Украјина не зна за шта се бори и нема жељу да се бори”, рекао је он.

Руски председник Владимир Путин покренуо је 24. фебруара специјалну војну операцију у Украјини након захтева за помоћ лидера република Донбаса. Он је рекао да Москва нема планове за окупацију украјинских територија, чији је једини циљ демилитаризација и денацификација земље.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *