НАТО у Италији подигао два “јурофајтера” због хрватског “ербаса”

0
нато, секретара

EPA-EFE/TOMS KALNINS

Након што су Италијани изгубили везу са хрватским “ербасом”, из НАТО базе у Шпанији полетела су два авиона како би установила о чему је реч, пишу тамошњи медији.

Италијански медији јављају да је контрола лета изгубила радио-везу с хрватским “ербасом 320” након што је ушао у италијански ваздушни простор. Радило се о лету из Стокхолма за Рим јутрос у 9 сати.

Прочитајте још:  БРАТ ДИКО ПЕТРОВИЋ: „Исписао сам натпис „КАД СЕ ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ“ јер сам сањао прадједу и Његоша“!
Након што је изгубљена веза са авионом, Центар за ваздушне операције из Торехона у Шпанији, дао је налог за подизање “јурофајтера”.

Наиме, у Торехону крај Мадрида налази се ваздухопловна база НАТО-а надлежна за контролу неба јужних земаља Европе, где се спроводила и истрага о томе ко је лансирао беспилотну летелицу према Загребу.

Прочитајте још:  На конкурсу за нове хрватске речи победили преструјник, шећерица и бакроза
Како пише Ил Матино, захваљујући потпори са земље, борбени авиони без проблема су стигли до хрватског “ербаса” и извршили све потребне провере. Установили ду да не постоји претња, након чега су се вратили у базу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Недуго након тога ,успостављена је и радио-веза с авионом.

РТС

Бонус  видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *