Kорона више није главни вирус у Србији! ОБОРЕН ЦРНИ РЕKОРД ПО БРОЈУ ХИВ ПОЗИТИВНИХ!

0

Србија је ових дана оборила један негативан рекорд. Овог пута није ни по броју нових ковид случајева, ни по цени енергената, него по броју ХИВ новозаражених особа.

У прошлој недељи позитиван резултат на ХИВ тест има више него претходне, а прошли месец је рекордан када је у питању број новозараżених ХИВ особа.

Новинар јутарњег програма Kурир ТВ Предраг Жамбок овог јутра посетио је национални центар за сексуално и репродуктивно здравље “Потент”. Он је са саговорницом проверио колико је алармантна ситуација у Србији.

– Приметили смо да је знатно повећан број у последњих неколико месеци. Ово јесте аларматно, али није неочекивано јер је доста мањи број људи тестиран током пандемије коронавируса 2020. и 2021. Приметили смо да тренд скока броја заражених траје неколико месеци. Сама корона је на нас утицала на начин да нам изазива стрес. Много људи је постало склоније алкохолу и наркотицима, па је и под утицајем тих супстанци ступало у сексуалне односе – каже Јелена Јавтовић из “Потента”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Она је нагласила да је важно да се људи тестирају.

– Уколико се ХИВ детектује на време, спречиће се компликације и позитивна особа ће моћи сасвим нормално да живи, уз нормални животни век, а са адекватном терапијом неће моћи да преноси вирус даље – каже Јевтовићева.

Kурир.рс

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *