Министар спољних послова Лавров: Сам Запад је без оклевања признао Азов као неонацисте

0
лавров

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је у интервјуу италијанској телевизијској компанији Медиасет подсетио да сам Запад није оклевао да призна украјински пук Азов као неонацисте.

„Што се тиче Азова, сада се објављују материјали који потврђују да су Американци, а посебно Канађани, играли водећу улогу у обуци ултрарадикалних, отворено неонацистичких јединица у Украјини. Свих ових година циљ је био да се неонацисти прикључе редовним Оружаним снагама Украјине“, рекао је министар.

Прочитајте још:  СОРОШ ГРАДИ "НАТО ПЛУС": Инструмент политике коју финансирају САД, Фондација за отворено друштво
Тако би у свакој јединици људи из Азова „имали водећу улогу“, рекао је он.

„Читао сам такве материјале у западној штампи. Чињеница да је Азов отворено неонацистичко удружење препозната је на Западу без икаквог оклевања све до ситуације почетком 2022. године, када су почели, као по команди, да мењају свој став“, додао је Лавров.

Министар спољних послова је подсетио да се недавно Јапан „чак и извинио Азову што га је пре неколико година уврстио на листу терористичких организација због његових неонацистичких тенденција.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Руски „робот-тенк“ за деминирање терена први пут употребљен у Карабаху
У априлу 2017. Доњи дом Конгреса САД усвојио је закон којим се забрањује коришћење средстава додељених Украјини за подршку националном батаљону Азов.

У августу 2019, чланови америчког Конгреса, предвођени Максом Роузом, поднели су петицију Стејт департменту да прогласи украјински добровољачки пук Азов страном терористичком организацијом .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *