Стефановић: Нећу допустити да ме Владимир Ђукановић унапред осуђује

0

Небојша Стефановић, Фото: Профимеда.рс

Члан Председништва СНС Небојша Стефановић изјавио је вечерас да је био убеђен, али да га је страначки колега Владимир Ђукановић демантовао, да је у СНС-у прекинута пракса позивања на Александра Вучића кад год би нечији приватни бизнис дошао у проблем са законом или са моралом.

У изјави за јавност достављеној Танјугу Стефановић је поновио да је увек био и биће спреман да се одазове на позиве државних органа, да им помогне да дођу до истине и правде.

“Оно што нећу да допустим је да ме Ђукановић унапред осуђује у својим емисијама и јавним наступима које користи само у сврхе свог приватног посла”, поручио је Стефановић.

Стефановић каже да су то људи попут предратних жандара, који су хапсили на пијаци вичући да сви чују “Псујеш краља”, а да би се дочепали њихове робе или жене.

Било је, каже, и функционера СНС-а које је суд казнио због физичког напада на запослене, а они су ту казну представљали као напад на председника Вучића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Владимир Ђукановић је све њих превазишао стављајући знак једнакости између себе и свог приватног бизниса, са једне, и државе Србије и председника Вучића, са друге стране”, навео је Стефановић.

Навео је да је Ђукановићев одговор на његову критику, да за свој привати бизнис користи утицај својих високих државних функција: “Држава, то сам ја”.

Стефановић каже да се увек трудио да, колико може, преузме део Вучићевог огромног терета, а никада му, истиче, није пало на памет да се крије иза њега и његовог огромног ауторитета.

Прочитајте још:  БЕСТИДНО! Аустријски економиста ТРАЖИ уклањање споменика Милици Ракић

“Развлачили су ме по медијима, лагали, клеветали ме, покојног оца ми и даље провлаче кроз блато, али сам се борим са тим. Никада нисам рекао да је то удар на Вучића, јер свако од нас мора да носи свој крст.

Председник Вучић је увек био јасан – нема повлашћених и свако ће сносити последице ако згреши пред законом, без обзира на чланство у СНС или функцију коју обавља”, навео је Стефановић и упитао:

“Зашто Ђукановић мисли да се то не односи на њега и његове послове, па се ‘брани’ ауторитетом Александра Вучића”.

Напомиње да га за 10 година проведених на државним функцијама председник Вучић никада није позвао да му каже да нешто не ради или да му нагласи шта треба да ради.

Постоји, истиче, закон и постоји савест сваког од нас да своје дужности обавља најбоље што може.

“Постоји и ауторитет Александра Вучића да нам помогне да радимо још боље у служби народа, али не постоје његова леђа да штите незаконитости”, указао је Стефановић и навео да Владимир Ђукановић “одлично зна шта сам мислио кад сам рекао да волшебно почиње да брани оптужене за тешка кривична дела, обећавајући им повлашћен третман ако мене лажно оптуже или запослење у неком од државних органа”.

“Нека преиспита троугао између свог приватног бизниса, својих високих државних функција и својих медијских наступа, па ће лако да нађе одговор. А од првог дана када је почео нападе на мене, постао је велика звезда Ђиласових медија, који сваку његову реч егзалтирано преносе”, наводи Стефановић.

Владимиру Ђукановићу поручује да му не спочитава лојалност странци којој заједно припадају.

Прочитајте још:  Годишњица косовске битке

Његови резултати, као председника градског одбора СНС у Београду, били су, истиче, егзактни и видљиви на изборима.

“И никада нисам условљавао свој останак на функцији у односу на то кога ће председник Вучић да постави за министра или на неку другу функцију. Увек сам веровао и верујем председнику Вучићу и његовим одлукама зато што он сагледава ширу слику и због тога има овакву историјску подршку у народу”, каже Стефановић.

Наводи да с друге стране, Ђукановић јесте постављао такве услове, али када се они нису испунили.

Он, каже Стефановић, никада није напустио место народног посланика, члана и председника скупштинског Одбора за правосуђе и члана Врховног савета судства.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *