Укронацисти гранатирали Мариупољ, страдала три цивила

0

(фото: Јандекс)

У гранатирању Мариупоља од стране украјинских трупа повређена су три цивила, саопштило је представништво  ДНР при Заједничком центру за контролу и координацију режима примирја (СЦКК).

Раније је представник унутрашњих трупа Министарства унутрашњих послова ДНР рекао за РИА Новости да је украјинска страна прекршила режим тишине на Азовстаљу, почело је гранатирање са њихових положаја на територији фабрике, а војска ДНР је морала да одговори. .

Прочитајте још:  Кијев: Зеленски доживео саобраћајну несрећу
У саопштењу представништва републике на Телеграм каналу се наводи да су у последицама гранатирања раније ослобођених територија Мариупоља повређена три мушкарца.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини . Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу .

Како је саопштило Министарство одбране Руске Федерације, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе, а 25. марта су извршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине. Главни циљ у руском војном ресору назван је ослобођење Донбаса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *