Конашенков: У Одеској области уништено оружје добијено из САД-а и европских земаља

0
руске

фото: © РИА Новости / Пресс-служба Минобороны РФ

Оружане снаге Русије уништиле су хангаре са страним оружјем у Одеси крстарећим ракетама “Оникс”, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

„Високопрецизним ракетама `Оникс` у Одеској области нанет је удар по логистичком центру на војном аеродрому преко којег је допремано страно оружје. Хангари са беспилотним летелицама `Баирактар` ​​ТБ2, као и ракетно оружје и муниција добијена из Сједињених Држава и европских земаља су уништени“, рекао је генерал.

Руске ракетне снаге уништиле су командна места у Харковској области и лансер противваздушног ракетног система С-300 у Николајевској области.

„Ракетне трупе погодиле су командна места 81. Аеромобилне бригаде у рејону насеља Долина и 77. Бригаде територијалне одбране у Подоловском рејону Харковске области. Такође, у рејону Кулбакина Николајевске области, уништен је лансер противваздушног ракетног система С-300“, рекао је Конашенков.

Авијација Ваздушно-космичких снага Русије уништила је 69 упоришта и подручја концентрације војне технике и људства украјинских трупа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Оперативно-тактичка Ваздушно-космичких снага Русије неутралисала је 69 упоришта, подручја концентрације људства и војне технике Оружаних снага Украјине“, рекао је он.

Навео је и да је авијација уништила заштићено командно место украјинских трупа ракетним ударом.

„Високо прецизне ракете ваздушног лансирања током ноћи су уништиле шест војних објеката Украјине. Међу њима је заштићено командно место, складиште муниције код Руска артиљерија уништила је око 230 припадника украјинских снага, 52 јединице наоружања и војне технике.

„Артиљеријске јединице су уништиле 54 артиљеријска ватрена положаја Оружаних снага Украјине, 38 упоришта, као и 195 подручја концентрације људства и украјинске војне технике. Такође је уништено до 230 војника и 52 јединице наоружања и војне технике“, рекао је Конашенков.

Прочитајте још:  Ескобар нам поставља нове задатке

 

Више од 2.700 украјинских тенкова и других оклопних возила уништено је током руске специјалне војне операције.

„Укупно, од почетка специјалне војне операције уништено је 146 авиона, 112 хеликоптера, 696 беспилотних летелица, 286 противваздушних ракетних система, 2.783 тенка и других оклопних борбених возила, 316 вишецевних ракетних бацача, 1.255 оруђа артиљерије и 2.590 јединица специјалних војних возила“, додао је Конашенков.

Восток

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *