Америка је уморна од интервенционизма

0
америка

америка(Фото EPA/MAZEN MAHDI)

Сезона примарних избора у САД почиње уочи новембарских избора за Конгрес. Те ноћи је био први круг предизборних избора у Охају и Индијани.

Освојили су их сви кандидати које подржава Трамп – који остаје патријарх Републиканске странке . И обезбедио је да одређени број републиканаца који су гласали за његово опозив пре годину дана изгуби предизборе и своја места у Конгресу.

Али најважнији догађај за САД била је победа ЈД Ванцеа у Сенатски предизбори у Охају. Ветеран рата у Ираку, публициста и писац и ризични капиталиста, Ј. Д. Ванце је ново лице Републиканске партије, нове деснице коју је Трамп створио.

Либерална штампа на све могуће начине покушава да „поништи” Џеј Ди Венса – пре свега због његовог става о Украјини. Он се оштро противи  умешаности САД у украјинску кризу. И захтева од Бајдена да се бави хитним проблемима Америке – попут мигрантске кризе или таласа криминала – и да не троши милијарде долара на „неуспешну“ украјинску војску.

Џеј Ди Венс је био један од организатора недавне конференције Трампових присталица под називом “Уп фром хаос” -00022419) – “Ребирт фром Хаос”. Они покушавају да створе алтернативни истраживачки центар за спољну политику који ће се супротставити естаблишменту јастреба у Вашингтону.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Победа Џеј Ди Венса у предизборним изборима први је знак да је становништво САД уморно од интервенционизма. Велика већина криви Бајдена лично за економске проблеме. Док сам Бајден организује  фотографисање у фабрици Џавелин – покушавајући да окупи друштво око „борбе против Русије“ – гласачи почињу да предлажу политичаре у Конгрес који желе да реше проблеме САД – а не изазивају сукобе 12.000 километара од америчких граница.

Прочитајте још:  ГЕОПОЛИТИЧКИ ПОЛОЖАЈ ПРАВОСЛАВНИХ СЛОВЕНА И ЊИХОВА БУДУЋНОСТ

Малек Дудаков/Телеграм

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *