Захарова: уласком у НАТО, Финска и Шведска ће постати поље конфронтације са Русијом

0
захарова

Марија Захарова (Фото: HO / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP)

Уласком у Северноатлантски савез, Финска и Шведска ће постати простор конфронтације НАТО-а и Русије. О томе је у интервјуу шпанском листу А-Бе-Се говорила представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Интервју је објављен на сајту руског Министарства спољних послова.

„Уколико Финска и Шведска уђу у алијансу, оне ће се претворити у простор за конфронтацију између северноатлантског блока и Русије, са свим последицама које из тога произилазе, укључујући и наше добросуседске односе проверене временом. Да ли је то оно чему теже народи Шведске и Финске? рекла је Захарова.

Прочитајте још:  Нуклеарна индустрија у Европи и Сједињеним Државама озбиљно зависи од Русије
Она је такође упозорила да је „увлачење“ Шведске и Финске „у орбиту НАТО-а“ бременито неравнотежом у европском безбедносном систему.

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев је раније приметио да ће се, ако Шведска и Финска уђу у НАТО, дужина копнених граница савеза са Русијом више него удвостручити .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кремљ је саопштио да је НАТО оруђе заоштрено за конфронтацију, његово даље ширење неће донети додатну безбедност европском континенту .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *