Лукашенко: Британци су аутомобилима стигли у Бучу из Лавова да сниме провокацију

0

Лукашенко (Фото: РИА)

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да су британски организатори провокације у украјинској Бучи „стигли из Лавова” и тамо снимали, након чега су видео материјали „бачени у информативни простор”.

Прочитајте још:  Руска војска уништила фабрику оклопа у Кијеву: огромни облаци дима над престоницом (ФОТО, ВИДЕО)
Током интервјуа, амерички новинар је подсетио Лукашенка на Бучу.

“Престаните да лажете. Џабе дајете пример Бучија. Шта се десило у Бучи (не знам колико сте увучени у ово) – знамо ко је организовао ову параду. Углавном су били Британци који су аутомобилима (по мом мишљењу, видели смо четири аутомобила и дали бројеве Русима) из Лавова, снимали у Бучи и потом их бацали у информативни простор“, цитира белоруског председника БелТА .

Како је руски председник Владимир Путин раније рекао генералном секретару УН Антонију Гутерешу, Москва зна „ко је припремио провокацију у Бучи , којим средствима и какви људи су радили на томе“.

Шеф Истражног комитета Русије Александар Бастрикин рекао је да су истражитељи отворили кривични случај након украјинске провокације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *