Матвијенкова: Нико не може очекивати да ће његове агресивне намере према нашој земљи остати без последица

0

Матвијенкова фото: © РИА Новости / Максим Блинов

„Руска војска спасава не само своју земљу, већ и цело човечанство од претње нацизма и радикалног национализма“

 

Ничије агресивне намере према Русији неће остати без последица, саопштила је председник Савета Федерације Валентина Матвијенко.

„Оружане снаге Русије ни по чему нису инфериорне у односу на најбоље армије на свету, чак их и превазилазе. Реч је о стручној обучености војног особља, о квалитету наоружања и војне опреме, о могућности његове употребе и физичкиј спреми и снази духа. Нико не може да нас изненади. Нико не може очекивати да ће његове агресивне намере према нашој земљи остати без последица”, написала је она на свом блогу на сајту Савета Федерације, посвећеном предстојећем Дану победе, преносе РИА Новости.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према њеним речима, уверљив доказ за то је специјална војна операција у Украјини, током које, како је навела Матвијенко, руска војска спасава не само своју земљу, већ и цело човечанство од претње нацизма и радикалног национализма.

Како је приметила, Русија не гаји сопствену супериорност над другима и не формира слику непријатеља од читавих земаља и народа.

„Зато данас у Украјини војници и официри руске војске чине све да разарања сведу на најмању могућу меру, како би спречили смрт и страдање цивилног становништва. Као што видимо, свељудскост душе руског човека, његова способност да одговори на бол сваког страдалника, као што је наш велики писац Фјодору Достојевски говорио – они нису отишли, они су сада са нама. Они су у најкултурнијем и најморалнијем кодексу руског народа“, навела је Матвијенко.

Истовремено, колективни Запад је, према њеним речима, заправо напустио наслеђе сопствених великих хуманиста који су говорили о доброти, љубави према свим људима, према целом човечанству и веровали у сопствену искључивост.

Прочитајте још:  Још једном о варшавском моралу

„Можемо само да се надамо да ће Европа ипак пронаћи нове хуманисте. А то неће захтевати још један светски масакр“, закључила је Матвијенкова.

Восток

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *