НАТО СЕ СПРЕМА ЗА РАТ СА РУСИЈОМ: Удвостручене снаге у Европи – имају план за цео мај

0

(фото:Балканска геополитика)

НАТО је удвостручио своје снаге у источној Европи и, заправо, спрема се за рат, изјавио је заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Белорусије Руслан Косигин.

„Колективни Запад је значајно појачао групације трупа у источној и југоисточној Европи. Истовремено је пребачен значајан део снага и средстава, наводно намењених јачању источног крила алијансе из континенталних Сједињених Држава“, рекао је он, преносе РИА Новости.

Према његовим речима, сада се тамо налази око 37,5 хиљада војника, од којих је 24,5 хиљада у Пољској и балтичким земљама.

Он је додао да се у непосредној близини граница Русије и Белорусије већ данас налазе снаге на основу којих се у најкраћем року могу створити ударне групе.

“На територији и у ваздушном простору држава централне и источне Европе, укључујући Пољску и балтичке земље, као и у водама Балтичког и Северног мора, одржавају се догађаји великих размера, мултинационалне вежбе `Бранилац Европе 2022`. У ствари, у току су припреме за извођење војних операција у источном правцу“, рекао је Косигин.

Вежбе Северноатлантске алијансе одржавају се од 1. маја до 27. маја на територији девет европских земаља. Укупно, како наводе у пољском министарству одбране, у њима ће учествовати 18.000 војника из више од 20 земаља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Восток

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *