Селаковић: Србија опредељена за изградњу постојаног партнерства са САД

0

Никола Селаковић (Фото: Screenshot/B92)

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадором САД Кристофером Хилом. Министар је поручио да је Србија чврсто опредељена за што садржајнију комуникацију с америчком администрацијом и изградњу постојаног партнерства са САД.

Прочитајте још:  Осуде ЕУ и Приштине, тражене мере против Србије: Бурна расправа у ЕП о ситуацији на КиМ
Селаковић је нагласио да је наша земља веома заинтересована за унапређење економске сарадње са САД, уједно поздравивши присуство бројних америчких компанија у Србији.

Министар је рекао да очување стабилности у региону и унапређење добросуседске и узајамно корисне сарадње јесте темељ и непромењиво полазиште наше спољне политике, констатујући да је подршка САД регионалним иницијативама од великог значаја.

Селаковић је навео да у односима са свим земљама региона настојимо да тежиште ставимо на развој економске сарадње, посебно издвојивши иницијативу „Отворени Балкан“ као успешан пример.

На састанку је било речи и о недавној посети помоћнице америчког државног секретара Карен Донфрид, ситуацији у региону и дијалогу Београда и Приштине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *