Болесно: Италијани неће да скину маске, деца постала зависна

0

Маска (Фото: pixabay. com)

Иако су у Италији од 1. маја укинуте зелене пропуснице и ношење маски у многим местима на затвореном, Италијанима је тешко да се опросте од маски. Носе се их и даље у супермаркетима, продавницама и на многим местима као да је и даље обавеза ношења на снази, а стручњаци су изразили посебну забринутост јер су многа деца постала „зависна“ од маски.

Прочитајте још:  Укинут закон о обавезној вакцинацији у Аустрији!
На питањe зашто и даље носе маске, одговори Италијана су различити: „навикли смо се“, „осећамо се сигурније“, „пошто су обавезне у превозу, не можемо више да их скидамо и стављамо, па нам је лакше да их стално носимо“, „мислимо да је боље задржати опрез јер вирус је још ту“, „никако је нећу скинути“, „осећамо се голи без ње“.

Маска уместо цуцле и плишане играчке: У Италији, наиме, велики број деце носи маску која им служи као нека врста цуцле или плишане играчке, помаже да заспе и без које одбијају да легну или изађу напоље.

Спутњик

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *