Борис Туровски: Тробојка постаје прави симбол руског васкрснућа

0

Борис Туровски

Заменик шефа руског царског уније-реда Борис Туровски рекао је у интервјуу међународном уредништву ФАН-а о виталној потреби да се у овом тренутку ујединимо око тробојке руске заставе – симбола наше величине и победа, пише Риафан.

У среду, 4. маја, у Бољшаји Белозерки, региону Запорожје, подигнута је руска застава као симбол ослобођења насеља од кијевског режима.

Тробојку су овог пута уместо војног особља подигла локална деца. Четворо деце различитог узраста добровољно се пријавило да постане учесник патриотског чина и тако изрази своје ангажовање у ослобађању овог региона.

Заменик шефа Главне дирекције Министарства унутрашњих послова за регион Запоризхyа Алексеј Селиванов, који је био присутан на церемонији, говорио је о уједињујућем задатку руске заставе за разне људе на ослобођеним територијама. Према његовим речима, тробојка није само државни симбол “државе”, већ и национална застава Русије, руског народа – свих оних који руску Федерацију признају као своју земљу.

“На територији на којој се спроводи специјална операција треба користити само државну заставу Русије, са изузетком застава луганске и Доњецке народне републике.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тамо није потребно користити ни амблем Руске империје, погрешно названу “Царска”, нити грађанску заставу Руске империје из 1914. године, нити било коју другу, а још више заставу СССР-а “, рекао је Туровски.

Експерт је објаснио да употреба разних застава доводи до конфузије и конфузије, које су повољно окружење за све врсте сукоба који штете интересима Русије. Према његовим речима, сада руски тробојни транспарент враћа своје дубоко значење националног транспарента, око кога се наш народ уједињује.

“У овом тренутку, тробојка се чисти од прљавштине залепљене за њега деведесетих година прошлог века. Мора се се сетити да је под овом заставом цар Петар Велики победио близу Полтава најјачу војску Европе (рачунајте мир) тог времена, краља Чарлса XИИ из Шведске.
Испод ње су анектирани Новоросија и Крим, под њим је Крим враћен Русији “, наглашава саговорник ФАН- а.

Прочитајте још:  ''МОЛИМО ВАС, УМЕШАЈТЕ СЕ!'' Јермени зову Русију са улица Јеревана

Као закључак, Борис Туровски је рекао да бело-плаво-црвена застава постаје прави симбол руског васкрсења славе и моћи.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *